Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z raków

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

raki 20 szt
szparagi 20 dag
groszek konserwowy 1/2 puszki
ogórek zielony 10 dag
ziemniak 15 dag
seler 5 dag
jabłka 10 dag
majonez 0,15 kg
sól
cukier
ocet

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z raków

raki ugotować. szparagi oczyszczone, opłukane, zalać wrzącą wodą, lekko osoloną i ocukrzoną, ugotować. ziemniaki, seler ugotować i obrać. ziemniaki, seler, ogórek, jabłka, pokroić w drobną kostkę. szparagi i szyjki rakowe pokrajać w grubszą kostkę. wymieszać z groszkiem i mięsem z łapek raków. przyprawić do smaku solą, cukrem, octem, dodać majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak