Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek orzechowy z dżemem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
cukier 1 szklanka
olej 1/2 szklanka
cukier wanilinowy 1
kakao 3 łyżki
jaja 3 szt
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczki
polewa czekoladowa 1
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
dżem wiśniowy 1/2 słoika
orzechy włoskie 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: placek orzechowy z dżemem

Mąkę wsypać do miski dodać kakao i wymieszać,następnie dodać zmielone orzechy włoskie ,wbić 3 jajka i dodać dżem wiśniowy i cukier i wymieszać delikatnie mikserem potem wlać 1 szklankę mleka i 1/2 szklanki oleju i cukier waniliowy oraz 1 łyżeczkę sody oczyszczonej.Wszystko dokładnie wymieszać.Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i i wysypanej tartą bułką blachy.Piec w temperaturze 180* C około 40-50 minut.Po upieczeniu zostawić ciasto w formie na 10 minut potem po wystudzeniu na górę posmaruj dżemem z żurawin lub czarnej porzeczki i na górę polej polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 09.05.2013 15:03
pyszności :)
mala2021 04.12.2011 13:39
pyszne
Patrycja33 23.06.2011 12:23
ładnie wygląda
Teresa19 28.03.2011 08:12
Aż ślinka leci,pyszności.
MAR3STA 26.03.2011 15:44
ale apetyczny;)
Gosia40 26.03.2011 10:31
pyszności:)
Misiabe 25.03.2011 17:19
oj muszę spróbować!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak