Sposób przygotowania

Wołowinę pozostałą po ugotowaniu rosołu oddzielamy od kości i mielimy maszynką ze średnim sitkiem. Bułki przekrawamy na połówki, wydrążamy (nie naruszając skórki), miąższ mielimy razem z mięsem. Szczypiorek siekamy, pomidory kroimy w paseczki. Do miski wrzucamy mięso (zmielone z bułką), szczypiorek, pomidory, jajko oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy do momentu, aż masa będzie odstawać od ręki i naczynia. Masę mięsną dzielimy na 6 porcji. Każdą porcję formujemy tak, aby zmieściła się w miejsce wydrążonego miąższu. Na środek każdej połówki bułki kładziemy po łyżeczce majonezu, na nią − po plastrze żółtego sera.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy połówki bułek i zapiekamy w temperaturze 160 stopni (na środkowym poziomie piekarnika) przez około 15 − 20 minut (należy uważać, aby bułki się nie spaliły).
Dekorujemy ketchupem i kiełkami rzeżuchy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    ale ja bym chciała taką bułeczkę na śniadanie :(
  • 0
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    a proszę bardzo :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !