Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chleb czosnkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 główka
masło 1 kostka
sól
pieprz
chleb 1 szt,

Przepis i sposób przygotowania na: chleb czosnkowy

Masło połączyć z przeciśniętym czosnkiem, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Każdą kromkę chleba posmarować z dwóch stron masłem czosnkowym. Wszystkie kromki złożyć z powrotem w kształt całego bochenka, owinąć szczelnie folią aluminiową, włożyć do nagrzanego piekarnika (180 st.) na ok 30 min.
Chlebek idealny na grila, najlepiej smakuje ciepły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 17.09.2012 21:03
potwierdzam, że najlepszy jest ciepły
ewelina/bunia 15.03.2012 22:18
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak