Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka, cebulę i pieczarkę bardzo drobno posiekać (ja użyłam blendera). Składniki każdego farszu połączyć ze sobą i dokładnie wyrobić. Skórę rozłożyć na desce. Połowę objętości wypełnić (luźno) farszem czerwonym, drugą połowę żółtym. Uformować kształt udek. Końcówki skóry zawinąć tak, aby farsz nie wypłynął. Można spiąć wykałaczką lub obwiązać bawełnianą białą nicią. Smażyć na oleju po 10 minut z każdej strony. Przed podaniem usunąć nić lub wykałaczki.

P.S. Przy ściąganiu skóry należy także odciąć końcówki udek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    fajny pomysł
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza620

    slinka mi cieknie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    super pomysl
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajny pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    pomysłowe danie
  • 0
    dsc_1104
    Opublikowano

    Aleksandra/Olcia

    super wygląda,apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !