Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka, których nie było

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

skóra zdjęta z udek kurczaka 2 szt
olej do smażenia
Farsz żółty
pierś z kurczaka 10 dkg
jajko 1 szt
cebula 3 dkg
Przyprawa curry orientalna Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Farsz czerwony:
pierś z kurczaka 10 dkg
jajko 1 szt
średnia pieczarka 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka, których nie było

Piersi z kurczaka, cebulę i pieczarkę bardzo drobno posiekać (ja użyłam blendera). Składniki każdego farszu połączyć ze sobą i dokładnie wyrobić. Skórę rozłożyć na desce. Połowę objętości wypełnić (luźno) farszem czerwonym, drugą połowę żółtym. Uformować kształt udek. Końcówki skóry zawinąć tak, aby farsz nie wypłynął. Można spiąć wykałaczką lub obwiązać bawełnianą białą nicią. Smażyć na oleju po 10 minut z każdej strony. Przed podaniem usunąć nić lub wykałaczki.

P.S. Przy ściąganiu skóry należy także odciąć końcówki udek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 29.10.2013 18:26
super wygląda,apetyczne
Kuchenka 09.08.2013 11:00
pomysłowe danie
as28 07.06.2013 14:38
fajny pomysł
artur7 15.05.2013 20:39
super pomysl
mysza620 04.05.2013 23:18
slinka mi cieknie
PaniMISIOWA 17.07.2011 09:35
apetyczne
justyna54 23.05.2011 23:16
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak