Sposób przygotowania

• dynie i ziemniaki umyć, upiec w piekarniku, następnie obrać i ubić, ostudzić,
• do warzyw dodać mąkę, jajko i sól, wyrobić ciasto, jeżeli klei się do ręki dodać jeszcze mąki,
• z porcji ciasta formować podłużne kluseczki,
• gotować w osolonej wodzie aż wypłyną i jeszcze 2 minuty,
• w garnku podgrzać wodę, dodać pokruszony ser i śmietanę, mieszać aż ser się rozpuści,
• dodać groszek, pokrojoną w paski szynkę i przyprawy, chwilę gotować,
• sos podawać z kluseczkami, posypać sporą ilością posiekanego szczypiorku

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Sezon dyniowy już się zaczął,więc muszę wypróbować.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !