Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z twarogu i grysiku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
mleko 1 szklanka
sól
twaróg 80 gram
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
grysik 50 orkiszowy
bułka pełnoziarnista 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z twarogu i grysiku

Drobno posiekaną cebulę poddusić w oleju, zalać mlekiem, osolić, zagotować. Wsypać grysik. Ciągle mieszając, rozgotować go na gęstą papkę.
Po ostudzeniu dodać twaróg, natkę pietruszki, pokrojoną w kostkę bułkę, jajko i ewentualnie jeszcze bułkę tartą. Z masy uformować cztery płaskie kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

calliope 15.01.2012 08:30
muszą być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak