Sposób przygotowania

• kabaczka przekroić wzdłuż na pół, wyciąć gniazda nasienne, posypać solą, pieprzem i tymiankiem,
• piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 1 godzinę,
• wyjąć z piekarnika, ostudzić, łyżką wybrać miąższ ze skóry, zmiksować,
• dodać mąkę pszenną i ziemniaczaną, jajko, sól i pieprz, wyrobić ciasto ( jeżeli klei się do ręki dodać jeszcze mąki),
• formować w rękach małe kuleczki i wrzucać na osoloną, wrzącą wodę, gotować do wypłynięcia,
• w garnku podgrzać wodę , dodać pokrojony w kostkę ser feta, podgrzewać do roztopienia sera,
• dodać śmietankę, sól, pieprz i gałkę muszkatołową, wymieszać,
• kluseczki podawać z pomidorkami, polane sosem serowym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    Ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    będą dzisiaj na obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Fantastyczne danie !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Boguśka1

    fajny przepis trzeba go wyprobowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    muszę koniecznie wypróbować :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    proste a jakie efektowne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    mdepfs

    fajny pomysl
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    w taki sposób kabaczka jeszcze nie jadłem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Cóż za pomysł! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !