Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w aromatycznej skórce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
mleko 1/2 szkl
musztarda 1 łyżeczka
mąka 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
olej 6 łyżek
ząbek czosnku 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w aromatycznej skórce

Udka opłukać. Czosnek rozetrzeć. Dodać do mleka razem z musztardą. Doprawić solą. Mlekiem zalać mięso. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
Mąkę z papryką i curry wsypać do plastikowego woreczka. Kolejno wkładać do niego osączone udka i wstrząsnąć kilka razy.
Mięso zrumienić na oleju. Przykryć i smażyć na małym ogniu. Podajemy z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 14.06.2011 05:42
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak