Sposób przygotowania

Masło wraz z proszkiem do pieczenia i mąką dokładnie usiekać. Do tego dodać 5 żółtek - wyrobić ciasto. Całość podzielić na 3 części.
Część I-wsza: rozwałkować na wielkość blachy i posmarować dżemem.
Część II-a: do drugiej części ciasta dodać 2 łyżki kakao i dokładnie wymieszać, następnie zetrzeć ciasto na tarce o dużych oczkach na część pierwszą z dżemem.
Następnie ubić 5 białek wraz z cukrem pudrem na sztywną pianę i wylać na drugą część ciasta. Na pianę z białek zetrzeć trzecią część ciasta.
Piec w średnio nagrzanym piekarniku 30-45 minut (zależy od piekarnika). Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    Pyszności:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pleśniak to ciasto, które uwielbiam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !