Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w liściach winogronowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
ryż 2 torebki
sól
pieprz
przyprawa do zup
Kucharek przyprawa uniwersalna
liść winogronowy kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w liściach winogronowych

Liście sparzyć i usunąć ogonki. Składniki farszu wymieszać. Porcje farszu zawijać w liście. Ułożyć je w garnku i zalać wodą rozmieszaną z kucharkiem. Gotować około 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 19.09.2013 08:26
ciekawa jestem smaku
Ada-Gaba 24.10.2012 07:30
ciekawy przepis
Marzena34 26.07.2011 08:27
orginalne
Katarzyna/kate1980 25.03.2011 15:16
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak