Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
śliwki suszone 250 g
morele suszone 250 g
marchew 3 szt
sok pomarańczowy 1/2 litra
miód 4 łyżki
cytryna 1 szt
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina na słodko

Śliwki i morelei zalać wodą i odstawić na godzinę. Mięso umyć, a następnie przełożyć do dużego garnka o grubym dnie. Smażyć po obu stronach bez dodawania tłuszczu, aż się lekko zrumieni. Wołowinę posypać solą i pieprzem. Sok pomarańczowy wymieszać z miodem, wrzucić do niego suszone owoce i wlać do garnka. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Plasterki cytryny wyłożyć wokół mięsa, podobnie też marchewkę. Piec 3 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 170˚C. Pieczeń wyjąć, podzielić na porcje i polać sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 18.02.2014 07:17
Ciekawy przepis :)
Łukasz15 05.05.2013 23:30
Bardzo dobra
Ada-Gaba 10.09.2012 13:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak