Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zalewajka wiwelkopolska

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 250 g
grzyby suszone 15 g
ziemniaki 120 g
woda 1500 ml
żur 500 ml
śmietana 150 g
mąka pszenna 20 g
słonina 50 g
cebula 80 g
sól do smaku
cukier do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zalewajka wiwelkopolska

Ugotować wywar z włoszczyzny i grzybów,przecedzić,dodać obrane,pokrajane w kostkę ziemniaki i grzyby pokrajane w paski.Gotować do miękkości ziemniaków.Podprawić zawiesiną z mąki i śmietany,zagotować.Cebulę podsmażyć na słoninie,dodać do potrawy,doprawić solą i cukrem.Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 04.09.2011 00:42
super
MAR3STA 26.03.2011 16:52
na pewno smaczna;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak