Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę, pora w pół-krążki, pieczarki w plasterki o grubości ok. 3 mm, rzodkiewki w plasterki o grubości ok. 2mm. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć plastry schabu na złoty kolor. Wyjąć mięso. Na patelnię wrzucić kolejno: cebulę, sól, pieczarki, pora, rzodkiewkę i pieprz. Nie mieszać. Na wierzchu ułożyć schab, posypać go przyprawą kebab – gyros. Patelnię przykryć i dusić wszystko przez 10 minut na jak najmniejszym ogniu. Odkryć, wyjąć schab, zwiększyć ogień i wymieszać zawartość patelni. Smażyć przez 5 sekund.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !