Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczona cielęcina w kokilkach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser edamski 5 dag
posiekana zielenina
sos
mąka 1 łyżka
masło roślinne 1 łyżka
śmietana ½ szklanki
mleko ½ szklanki
pieprz
sól
gałka muszkatołowa
rokpol 5 dag
cielęcina pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: pieczona cielęcina w kokilkach

Przyrządzić jedną szklankę sosu. Rozgrzać piekarnik. Cielęcinę pokroić w drobne kawałki, dodać do sosu, rozgrzać na niewielkim ogniu. Rozłożyć sos z mięsem w żaroodporne kokilki jednoporcjowe, posypać z wierzchu drobno pokrojonym serem rokpol i edamskim, zapiec na rumiano. Podając posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 27.03.2011 20:14
pyszna
Magdalena80 26.03.2011 20:54
smaczna cielęcinka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak