Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczupak 750 g
włoszczyzna 175 g
woda 2500 ml
śmietana 150 g
mąka przenna 25 g
pieprz do smaku
ziele angielskie 0.1 g
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa rybna

Rybę oczyścić,opłukać,zalać zimną wodą,dodać pokrajaną włoszczyznę oraz części jadalne pozostałe przy obróbce wstępnej ryby i wolno gotować przez ok.45minut.Otrzymany wywar przecedzić,podprawić zwiesiną z mąki i śmietany,zagotować.Doprawić do smaku przyprawami,a przed wydaniem posypać zieloną pietruszką.Podawać z pulpetami rybnymi,łazankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak