Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek Bartek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna 15 dkg
żółtka jaj 6
cukier puder 25 dkg
proszek do pieczenia łyżeczka
amoniak 1 łyżeczka
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek Bartek

Margarynę, żółtka, cukier utrzeć do białości, dodać mąkę i zarobić ciasto na stolnicy, podzielić na 3 części. Do jednej dodać kakao, jedną część rozwałkować na wielkość blachy, posmarować marmoladą lub dżeme, posypać bakaliami. Robić małe ruloniki z pozostałego ciasta na przemian raz biały drugi raz ciemny, układać równo i piec.
Następnie osobno zrobić u piec biszkopt, posmarować lekko masą pierwszy placek i położyć na to biszkopt.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak