Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski kładzione z bryndzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka 2 szklanki
jajko 2 szt.
słonina wędzona 25 dag
bryndza 25 dag
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kluski kładzione z bryndzą

Słoninę pokroić w kostkę i stopić ją. Z mąki, jaj, mleka i masła wyrobić ciasto. Łyżeczką kłaść kluski na wrzącą osoloną wodę. Gdy wypłyną jeszcze moment pogotować- wyjąć i przy podaniu polać stopioną słoniną i posypać bryndzą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 22.06.2011 12:38
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak