Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borowikowy sos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 25 dag
masło 2 łyżki
żółtko jajek 1
mąka 2 łyżki
sok z cytryny
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa
rosół 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: borowikowy sos

Grzyby wypłukać, obrać, drobno pokroić. Masło rozpuścić w garnku, dodać grzyby, podsmażyć i dusić pod przykryciem chwilę. Podlać rosołem, gotować chwilę, przyprawić do smaku. Z mąki i masła zrobić zasmażkę, zagęścić sos, zagotować, zdjąć z palnika. Doprawić żółtkiem, sokiem z cytryny i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak