Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekany kalafior

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
ser żółty 10 dag
mleko 5 łyżek
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekany kalafior

Kalafior podzielić na kawałki i ugotować na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Ser zetrzeć na tarce, wymieszać z mlekiem i doprawić. Polać kalafior. Wszystko posypać wiórkami masła. Pieć w temp. 180 stopni do momentu aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 18.10.2013 22:56
lubię tak zrobionego kalafiora
olkaaa 29.05.2013 07:38
bardzo fajne
Magdalena1110 18.04.2011 07:54
lubię taki
Izabela28 10.04.2011 14:17
pyszne danie z kalafiorem;)
teresa18 10.04.2011 08:34
jeszcze takiego nie jadłam, brzmi smakowicie
Robert10 08.04.2011 11:48
fajne
mala2021 31.03.2011 09:58
ciekawe
Dorota59 29.03.2011 08:41
z serem nie robiłam
Edyta38 28.03.2011 23:41
super
MAR3STA 26.03.2011 15:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak