Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalmary w warzywach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalmarów 150 g
marchewki 100 g
cebuli 50 g
koncentratu pomidorowego 20 g
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: kalmary w warzywach

W osolonej wodzie ugotować kalmary. Marchewkę oczyścić,, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i udusić na części tłuszczu. Cebulę obrać i pokroić w plastry udusić na pozostałej części tłuszczu. Marchew połączyć z cebulą dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy oraz ketchup- dalej dusić. Pokrojone kalmary dodać do warzyw. Podawać można z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakoszek 19.09.2011 07:38
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak