Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruszon z różnych owoców

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wino białe 750 ml
truskawki 200 g
owoce 100 g
cukier 150 g
koniak 30 ml
woda 500 ml
lód 30 szt

Przepis i sposób przygotowania na: kruszon z różnych owoców

Truskawki umyć,duże pokrajać,owoce pokrajać na części,włożyć do szklanej wazy,dodać wino oziębione wymieszane z cukrem(rozpuszczonym w niewielkiej ilości wody)oraz koniak.Całość wymieszać i natychmiast nalewać do szklanek z umieszczonymi w nich kostkami lodu.Do kruszonu podaje się słomkę i łyżeczkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak