Sposób przygotowania

5 dag suszonych owoców, 50 dag wieprzowiny (lub peklowiny), 3 dag masła, 3 dag mąki, cukier, sól, ew. sok z cytryny

Suszone owoce (gruszki, jabłka i co kto lubi) namoczyć na noc w ½ litra wody. Łopatke gotować około godziny w 1 litrze osolonej wody. Dodać namoczone suszone owoce i razem dogotować. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, rozprowadzić wywarem, doprawić do smaku solą, cukrem i ewentualnie sokiem z cytryny. Wymieszać z pokrojonym w plasterki mięsem i suszonymi owocami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smakowite;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !