Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerwona cukninia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1
mielone mięso
pomidor 1
cebula 1
oliwa
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz do smaku
ryż ugotowany

Przepis i sposób przygotowania na: faszerwona cukninia

Pomidora obrać ze skórki i dusić na małym ogniu do momentu aż się zmieni w sos. Następnie w rondelku zagotować wodę. Cukinię przekroić na pół. Z jednej połówki wydrążyć miąższ. Cukinię ugotować do miękkości. W międzyczasie na patelni zeszklić cebulkę. Dodać mięso i chwilkę podsmażyć. Dodać ryż i zioła. Doprawić do smaku. powstałą masę przełóż do wydrążonej cukinii.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 30.05.2011 00:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak