Sposób przygotowania

Do takich kotletów wykorzystuję ziemniaki z obiadu - jak zostają,to nie wyrzucam ale smażę kotleciki.
Ziemniaki przecisnąć przez praskę,dodać jajko i tyle mąki żeby zagnieść masę ziemniaczaną by odchodziła od ręki.Dodać przyprawy - wyrobić ponownie - formować kotlety i obtaczać je w bułce tartej.
Smażyć na głębokim tłuszczu do zarumienienia i podawać z dowolnym sosem i surówką.
Można polać keczupem - też smaczne.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Kotlety ziemniaczane, takie przemyslane, z dodatkiem surówki bez większej gotówki.....
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    super!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    jakie równiutkie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Przepis-REWELACJA!!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ale apetyczne kotlety, a to tylko zwykłe ziemniaki, ale jakie pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    są smaczne i czasem je robię .
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    jakie złociutkie,mm zjadła by się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    lubię z sosem pieczeniowym
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha, moje smaki :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dawno takich nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !