Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kawa po turecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 110 ml
kawa 15 g
cukier 10 g

Przepis i sposób przygotowania na: kawa po turecku

Wodę zagotować.Kawę zemleć bardzo drobno,wsypać do tygielka,dodać cukier,zalać dokładnie odmierzoną ilością wrzącej wody,postawić na płytce metalowej i podgrzewać do chwili,gdy kawa podniesie się trzykrotnie,ale nie dopuści do zagotowania.Następnie tygielek przykryć i od razu podać(ustawiony na tacy)łącznie z filiżanką na spodku i łyżeczką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak