Sposób przygotowania

Wodę zagotować w naczyniu emaliowanym,dodać 75g pokrajanej cebuli.Gdy cebula zmięknie,dodać ocet,przyprawy i chwilę pogotować.Marynatę przykryć,ostudzić.Wymoczone,oczyszczone śledzie podzielić na połówki,oczyścić z ości.Oczyszczoną i pokrajaną w paski marchew ugotować.Połówki śledzi osączyć z wody,posmarować musztardą,kłaść na nie kawałek ogórka wraz z cebulą i marchwią,zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką.Gotowe rolmopsy ułożyć w słoju i zalać marynatą.Na wierzch wlać olej.Podawać z chlebem lub jako dodatek do dań.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !