Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta cebulowo-paprykowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
margaryna 25 dkg
jajko 2 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
proszek do pieczenia szczypta
sól szczypta
Nadzienie:
cebula 4 szt
jajko 3 szt
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 1 łyżka
żółty ser starty 4 łyżki
masło 4 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
rozmaryn szczypta
sól do smaku
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta cebulowo-paprykowa

Z mąki, margaryny, jajek, śmietany, soli i proszku do pieczenia zagniatamy gładkie ciasto. Wylepiamy nim foremkę na tartę nakłuwamy ciasto widelcem. Pieczemy 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni.Warzywa myjemy i osuszamy,paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę,cebulę w plasterki,na rozgrzanej patelni podsmażamy paprykę,następnie przekładamy ją do miski i na tym samym tłuszczu dusimy cebulę i posiekane ząbki czosnku,przekładamy do papryki.Gdy ostygną wbijamy jajka,dodajemy śmietanę,ser,musztardę i rozmaryn i doprawiamy do smaku.Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na spód ciasta.Pieczemy 45 min piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 23.10.2011 10:53
mniam
ziutula
ziutula 09.06.2011 07:53
pyszne jedzonko....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak