Sposób przygotowania

Składniki:

kawałek schabu środkowego
śliwki suszone
4 ząbki czosnku
sól
majeranek

Wykonanie:
Schab umyć,natrzeć solą ,czosnkiem przeciśniętym przez praskę i obsypać majerankiem.Pozostawić w lodowce na cala noc.Następnego dnia ostrym ozem nadciąć schab przez cala jego długość i włożyć śliwki suszone. Ja piekę foliowym rękawie w 200º C do miękkości a 15 minut przed końcem pieczenia wyjmuję z rękawa żeby się zrumienił.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Według mnie najlepszy sposób na przyrzadzenie schabu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Ogólnie nie lubię schabu ze śliwką, ale Twój wygląda smakowicie :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    banditka

    moja mama taki robi :) super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam mniam,smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    Idealny na elegancki obiad
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzycho2

    super smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wyśmienity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !