Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Składniki:

kawałek schabu środkowego
śliwki suszone
4 ząbki czosnku
sól
majeranek

Wykonanie:
Schab umyć,natrzeć solą ,czosnkiem przeciśniętym przez praskę i obsypać majerankiem.Pozostawić w lodowce na cala noc.Następnego dnia ostrym ozem nadciąć schab przez cala jego długość i włożyć śliwki suszone. Ja piekę foliowym rękawie w 200º C do miękkości a 15 minut przed końcem pieczenia wyjmuję z rękawa żeby się zrumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 16.07.2011 20:40
wyśmienity
krzycho2 11.05.2011 09:33
super smakuje
Adamorek 20.01.2011 22:36
Idealny na elegancki obiad
Emilia22 29.09.2010 08:09
mniam mniam,smakowite
banditka 07.09.2010 09:44
moja mama taki robi :) super
Iwusia 07.08.2010 16:38
Ogólnie nie lubię schabu ze śliwką, ale Twój wygląda smakowicie :)
noculos 24.06.2010 22:07
Według mnie najlepszy sposób na przyrzadzenie schabu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak