Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ROLADA PIECZONA Z BAKALIAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
rodzynek 10 dag
śliwek 5 dag
czerwonego wina 150 ml
majranek 1 SZCZYPTA
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Imbir mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: ROLADA PIECZONA Z BAKALIAMI

RODZYNKI I ŚLIWKI ZALAĆ WINEM I ODSTAWIĆ, KARKÓWKĘ MYJEMY I ROZKRUJ NA PŁAT GRUBOŚCI 2 CM NATRZYJ SOLĄ, PIEPRZEM,MAJRANKIEM I IMBIREM. BAKALIE ODSĄCZ I WYŁOŻYĆ NA BRZEG MIĘSA I ZWINĄCZ I OWINOĆ SZNURKIEM, WŁOŻYĆ DO NACZYNIA ŻARODPORNEGO SKROPIĆ WINEM I OLEJEM. ODSTAWIĆ NA 4 GODZ. MIĘSO PIEC W 200 C PRZEZ 15 MIN. A PÓŹNIEJ JESZCZE OKOŁO 50 MNIN W TEM. 180C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 25.03.2011 08:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak