Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogóki faszerowane kolorowym twarożkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza konserwowa 3 łyżki
rzodkiewski 6 sztuk
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek świeży do dekoracji
serek wiejski 1 opakowanie
ogórki 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ogóki faszerowane kolorowym twarożkiem

Ogórki umyć i pokroić w 4-5 cm słupki. Wydrążyć środek każdego słupka pozostawiająć \"denko\". Twarożek wiejski wymieszać z kukurydzą i pociętą w kostkę rzodkiewką. Jedną rzodkiewkę zostawić do dekoracji.
Twarożek z kukurydzą i rzodkiewką posolić i popierzyć wg uznania.Tak przygotowaną masą napełniać słupki z ogórków.
Ozdobić plasterkiem rzodkiewki i małą gałązką koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 21.07.2010 08:18
fajne bo inne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak