Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka ucierana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dkg
masło 25 dkg
cukier 20 dkg
jajko 7
olejek rumowy
amoniak 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Babka ucierana

Masło utrzeć do białości, wbić po jednym jajku i dodawać po łyżce mąki i cukier. Ucierać, dodawać wszystkie jaja, olejek i amoniak, dokładnie wymieszać, formę wysmarować masłem, posypać tartą bułką, wylożyć masę i piec ok. 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 01.02.2012 10:15
polecam
kasiurek 10.09.2010 10:46
musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak