Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOCZEWICA Z GRZYBAMI

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

soczewica 50 dag.
cebula 1 sztuka
mąka 1 łyżka
Kwas cytrynowy Prymat - -
grzyby 5 dag.
tłuszcz - -
sól - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOCZEWICA Z GRZYBAMI

Grzyby i soczewicę namoczyć, ugotować w tej samej wodzie, miękką posolić. Grzyby pokroić. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na złoto, rozprowadzić mąkę, dodać do cebuli, zasmażyć. Wszystko przełożyć do grzybów i soczewicy, zagotować. Doprawić solą, kwaskiem cytrynowym. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.03.2011 15:13
chyba kiedyś raz tylko zjadłam z tego co pamiętam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak