Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle bułczane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki czerstwe 3 szt
jajko 2 szt
mąka 400 g
masło 2 łyżki
sól do smaku
mleko w/g uznania
smalec w/g uznania
śmietana w/g uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle bułczane

Bułki namoczyć w mleku,z mąki jajek,masła i soli ,dolewając po trochu wody zrobić gęstą masę,wycisnąc bułki z mleka ,a następnie przemielić przez maszynkę,dokładnie razem wymieszać i złaczyć ,dodać jajka,sól do smaku,uformować knedle i wrzucić na gorącą ,osoloną wodę,podawać polane roztopionym smalcem lub śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak