Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 15 dkg
musztarda 3 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy

1/3 masła rozpuścić, połączyć z 5 łyżkami wody energicznie mieszając. Zmieszać z surowymi żółtkami. Postawić na delikatnym ogniu. Dorzucić reszte masła pokrojoną w kostke. Cały czas mieszać aż masło się rozpuści a sos zgęstnieje. Uwaga - sos nie może się zagotować!. Zdjąć z ognia, wymieszać z musztardą, szczyptą soli i pieprzu.
Smacznego!!

-->najlepszy sos na ciepło do jajek i ryb

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 24.03.2012 10:22
ciekawy przepis
Neetka90 03.05.2011 12:11
ciekawy przepis .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak