Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA SZPARAGOWA ZE ŚMIETANĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg.
śmietana 1/2 szkl.
mąka 1 łyżka
cukier - do smaku
sól - do smaku
Kwas cytrynowy Prymat - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA SZPARAGOWA ZE ŚMIETANĄ

Fasolkę umyć, oczyścić, pokroić ukośnie. Zalać wrzącą wodą z dodatkiem soli i cukru i gotować do miękkości na większym gazie. Rozprowadzić mąkę, dodać do fasoli, wsypać kwasek cytrynowy do smaku. Następnie dodać śmietanę i wymieszać. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak