Sposób przygotowania

Ciasto robimy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/68926/ciasto-pierogowe.html. Mięso mielone (najlepiej z szynki) mieszamy z drobno pokrojoną papryką chili, papryką słodką oraz z ziołami włoskimi i smażymy na 1 łyżce oliwy. Tak przygotowany farsz zawijamy w ciasto formując pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    wreszcie coś wrzuciłeś! bo co zaglądałam to pusto, ale mi zrobiłeś smak na pierogi, chyba znów trzeba zrobić zapasik do zamrażalnika bo wszystkie już wyszły;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no miałem blokadę - trochę spraw na głowie. A już zdjęć się nazbierało. Pierogi z zeszłego tygodnia, gdy robiłem pierogową sobotę. Też nalepiłem pół zamrażalki z różnymi farszami, także będę wrzucał systematycznie teraz. Przynajmniej przez jakiś czas :o)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    apetyczne! nie da się ukryć! :))
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    bardzo smaczne muszą być:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    muszą być bardzo smaczne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !