Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z farszem mięsnym pikantnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 250 g
zioła włoskie 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem mięsnym pikantnym

Ciasto robimy wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/68926/ciasto-pierogowe.html. Mięso mielone (najlepiej z szynki) mieszamy z drobno pokrojoną papryką chili, papryką słodką oraz z ziołami włoskimi i smażymy na 1 łyżce oliwy. Tak przygotowany farsz zawijamy w ciasto formując pierogi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie. Można podawać z prażonym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 18.10.2011 09:52
muszą być bardzo smaczne :)
Seba 09.07.2011 13:27
smaczne
Nina7 25.03.2011 16:54
bardzo smaczne muszą być:)
agnieszka137 25.03.2011 10:33
apetyczne! nie da się ukryć! :))
pacpaw 24.03.2011 23:44
no miałem blokadę - trochę spraw na głowie. A już zdjęć się nazbierało. Pierogi z zeszłego tygodnia, gdy robiłem pierogową sobotę. Też nalepiłem pół zamrażalki z różnymi farszami, także będę wrzucał systematycznie teraz. Przynajmniej przez jakiś czas :o)
Jolanta_P-S 24.03.2011 22:40
wreszcie coś wrzuciłeś! bo co zaglądałam to pusto, ale mi zrobiłeś smak na pierogi, chyba znów trzeba zrobić zapasik do zamrażalnika bo wszystkie już wyszły;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak