Sposób przygotowania

Czekoladę razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo piwo, wsypać rodzynki, cukier oraz migdały. Gdy powstania gładka masa, zestawić z ognia i ostudzić w pokojowej temperaturze po czym schłodzić w lodówce. Na koniec z masy formować małe kuleczki, które obtoczyć w kakao. Trzymać w lodówce do czasu podania.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    Fajne muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    ciekawe
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    zastanawiam się, czy aby piwo nie zdominuje swoim drożdżowym posmakiem tych kuleczek...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !