Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne serduszka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 30 dkg
jajko 1 szt
bułka pszenna 1/2 szt
mleko ciepłe 1/2 szklanki
Rozmaryn suszony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
czosnek
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
olej do smażenia
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne serduszka

Bułkę moczymy w mleku. Odciskamy. Mięso mielimy razem z bułką, cebulą i czosnkiem. Wbijamy jajka. Doprawiamy Kucharkiem, rozmarynem, pieprzem i papryką. Z masy na posypanej bułką tartą desce formujemy cienki (0,5 cm) placek. Foremką do ciastek wykrawamy serduszka. Panierujemy ich drugą stronę w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak