Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz marchewkowy z żeberkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt.
marchewka 70 dag
pietruszka 1 szt.
seler 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
sól
Majeranek suszony Prymat do smaku
masło do smaku
żeberka 60 ugotowane
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz marchewkowy z żeberkami

Warzywa obierz, pokrój w kostkę. w garnku rozgrzej 2 łyżki masła, wrzuć jarzyny i podsmaż. Zalej ok. 2 szklankami wrzątku. Dodaj przyprawy. Gotuj 15 minut.
Połowę warzyw wyjmij, a resztę z wywarem zmiksuj. Mięso z żeberek oddziel od kości, dodaj do musu z warzyw.
Do gulaszu dodaj odłożone kawałki marchewki, pora, pietruszki i selera. Ponownie zagotuj. Przypraw do smaku solą i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 16.09.2012 18:33
smaczny
iga2 15.06.2011 23:28
rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak