Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy 1,5 łyżki oleju. Podsmażamy na nim mielone mięso. Dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i smażymy przez 5 minut. Wlewamy kawałki pomidorów wraz z zalewą i wodę. Dusimy pod przykryciem 10 minut. Paprykę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy i po 10 minutach dodajemy oba warzywa do mięsa. Dodajemy ketchup, paprykę w proszku, cukier, pieprz i Kucharka. Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach lub (jeśli mamy ser w plasterkach) − kroimy w drobne kawałeczki. Do garnka wlewamy 2 litry wody i pół łyżki oleju. Dodajemy bulion w kostce. Doprowadzamy do wrzenia. Następnie wsypujemy makaron i gotujemy do miękkości. Odcedzamy − nie przelewamy zimną wodą − makaron ma być gorący. Na talerzu kładziemy ugotowany makaron, z sosu robimy wokół niego pierścień, górę posypujemy startym żółtym serem. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    justyna54

    musi być pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !