Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola duszona z wieprzowiną i kiełbasą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola duszona z wieprzowiną i kiełbasą

Składniki:
2 szklanki fasoli
25 dag wieprzowiny
10 dag kiełbasy np. zwyczajnej
1 cebula
1 czosnek- ząbek
1 szklanka przecieru pomidorowego

Wykonanie:
Fasolę, przebieramy , moczymy przez noc w zimnej wodzie, gotujemy na wolnym ogniu. Wieprzowinę oczyszczona i umytą kroimy w kostkę i rumienimy na oliwie. Dodajemy przecier, cebulę czosnek i kiełbasę w plasterkach. Dusimy jeszcze ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak