Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, dodając sukcesywnie cukier i cukier waniliowy. 5-6 łyżek ująć i pozostawić do przyozdobienia. Do pozostałej masy bezowej dodawać stopniowo zmielone orzechy, cały czas ubijając. Lekko wilgotnymi rękami uformować z ciasta małe pałeczki i ułożyć je na blaszce do pieczenia, wyłożoną folią.
Na każdą pałeczkę wydusić nieco masy bezowej i wcisnąć w nią jeden cały orzech. Piec przez 20 minut w uprzednio nagrzanym do temp 150 stopni C piecyku. W połowie czasu pieczenia przykryć ewentualnie blaszkę pergaminem, aby pianka na czubku pozostała biała.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !