Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy z dodatkiem rzeżuchy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mostek cielęcy 1,5 kg
mięso mielone 20 dkg
bułka 1 szt
ogórek konserwowy 2 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
musztarda 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
gałka muszkatałowa do smaku
olej 5 łyżek
rzeżucha 1 (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy z dodatkiem rzeżuchy

Z mostku usunąć kości ,bułkę namoczyć,zemleć razem z mięsem ,dodać jajko,cebulę obrać ,posiekać,zeszklić na oleju,ogórek i paprykę pokroić w kostkę,wszystkie składniki dodać do zmielonego mięsa ,wymieszać i doprawić ,mostek napełnić zmielonym mięsem,zawinąć,natrzeć solą i pieprzem,polać olejem,piec w temp.220 stopni około 1,5 godziny,często podlewając sosem z pieczenia i wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak