Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z zarodków pszenicy i selera naciowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełki pszenicy 1/2 szkl
selery naciowe 10 dkg
ogórek świeży 1 szt
pomidory 2 szt
sok z cytryny 2 łyżki
zielona pietruszka 1 łyżka[siekana]
sól do smaku
olej 4 (do sałatki)
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z zarodków pszenicy i selera naciowego

Opłukane łodygi selera pokroić w cienkie plasterki i posolić,jabłko obrać,zetrzeć na tarce o dużych oczkach ,skropić sokiem z cytryny ,sparzony,obrany pomidor oraz obrany ze skórki ogórek pokroić w kostkę,kiełki posiekać,połączyć składniki sałatki,skropić cytryną,polać olejem,doprawić do smaku solą i pieprzem,posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 31.03.2011 11:28
am am am

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak