Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb rodzynkowo-orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dkg
mąka pszenna 50 dkg
mleko 1.5 szkl
mąka z pełnego przemiału 50 dkg[pszenna]
orzechy posiekane 5 dkg
rodzynki 10 dkg
miód 2 łyżki
cynamon 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb rodzynkowo-orzechowy

Z drożdzy,wody i części mąki zarobić zaczyn o konsystencji gęstej śmietany,do zaczynu dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia,następnie podzielić ciasto na 2 części ,włożyć do foremek i pozostawić do wyrośnięcia ,piec w temp.220 stopni C przez 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak