Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb pszenny ze słnecznikem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 5 dkg
mąka pszenna 1 kg
słonecznik 10 dkg
miód 3 łyżi
mleko 2,5 szkl[ciepłe i słdkie]
olej sojowy 3 łyżki
sól 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny ze słnecznikem

Drożdze rozkruszyć , rozmieszać z mlekiem i połową mąki,pozostawić w ciepłym miejscu na 40 min,następnie wymieszać ciasto z solą ,miodem,słonecznikiem i łyżką oleju,zagęscic ciasto ,dodając pozostałą cześć mąki,ciasto dokładnie wyrobić ,aż będzie elastyczne,ponownie pozostawić ciasto na 45 min,olejem posmarować foremkę i wyłożyć do niej ciasto,piec w temp 200 stopni C przez 60 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 20.09.2011 12:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak