Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SANDACZ Z PIECZARKAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz średni 4 sztuki
tłuszcz 2 łyżki
margaryna 1 łyżka
mąka 5 dag.
pieczarki 25 dag.
sól - -
zielenina - -
olej do smażenia - -

Przepis i sposób przygotowania na: SANDACZ Z PIECZARKAMI

Sandacza oczyścić, odfiletować razem ze skórą, pokroić na kawałki, osolić, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju.Pod koniec dodać połowę margaryny. Rybę dopiec w piekarniku.
Pieczarki umyć, pokroić. Drugą połowę margaryny roztopić, poddusić na niej pieczarki.
Pieczarkami oraz posiekaną zieleniną posypać rybę. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak